lunes, 27 de diciembre de 2010


PlayStation 3 (viralliselta lyhenteeltään PS3) on kolmas Sony Computer Entertainmentin valmistama pelikonsoli, joka julkaistiin Itä-Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa marraskuussa 2006 ja Euroopassamaaliskuussa 2007. PlayStation 3 kilpailee Microsoftin Xbox 360 - ja Nintendon Wii-pelikonsolien kanssa seitsemännen sukupolven pelikonsoleiden markkinoilla.
PlayStation 3:n suurimmat erot sen edeltäjään, PlayStation 2:een, ovat verkko-ominaisuuksissa ja konsolin teknologiassa. Konsolin verkkopalvelun nimi on PlayStation Network. Muita PlayStation 3:n merkittäviä ominaisuuksia ovat konsolin monipuoliset multimediaominaisuudetCell-suoritin ja Full HD -teräväpiirtotuki. PlayStation 3 -pelit on tallennettu aluekoodittomille Blu-ray-levyille.[2]
Konsolia on myyty heinäkuuhun 2010 mennessä noin 38,1 miljoonaa kappaletta, joten se on kolmesta seitsemännen sukupolven konsolista vähiten myyty.
PlayStation 3:n virallisesti suurelle yleisölle vuoden 2005 E3-messuilla 16. toukokuuta 2005. Konsoli ei ollut esillä kuitenkaan vielä toiminnallisessa muodossa eikä myöskään vuoden 2005 Tokyo Game Showssa syyskuussa. Messuilla demonstroitiin kuitenkin joitakin tulevia pelejä (kuten Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots) kehitystyökalujen ja PC:n avulla. Videomateriaalia näytettiin myös perustuen arvioituun PS3:n teknologiaan (tärkeimpänä Final Fantasy VII:n teknologiademo).
Konsolin ensimmäinen prototyyppi oli näytillä toukokuussa 2005, ja se sisälsi kaksi HDMI-porttia, kolme Ethernet-porttia ja kuusi USB-porttia. Nämä määrät olivat kuitenkin muuttuneet yhteen HDMI-porttiin, yhteen Ethernet-porttiin ja neljään USB-porttiin kun konsolia esiteltiin uudelleen E3 2006 -messuilla. Syy porttien vähentämiseen oli luultavasti kustannusten alentaminen. Samalla konsolille paljastettiin kaksi eri mallia: 20 gigan ja 60 gigan mallit, jotka maksoivat $499 (499€) ja $599 (599€). Ainoastaan 60 gigan mallissa oli HDMI-portti, Wi-Fi internet, Flash-kortinlukijat sekä kromikoristeluhopeisella logolla. Kummatkin mallit ilmoitettiin julkaistavaksi samaan aikaan maailmanlaajuisesti: 11. marraskuuta 2007 Japanissa, ja 17. marraskuuta Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.
Konsolista on tuotannossa nykyisin vain Slim-mallinen versio.
Pelikonsolista julkaistiin Euroopassa aluksi vain kalliimpi, 700 euron hintainen, 60 gigatavun kiintolevyllä varustettu malli. 60 Gt:n mallin erot 20 Gt:n malliin olivat 60-gigatavuisessa oleva WLAN sekä Secure Digital-, MultiMediaCard-, Memory Stick- jaCompact Flash -muistikorttipaikat etupaneelissa. 20 ja 60 gigatavun mallit olivat lisäksi myös yhteensopivia PS2-pelien kanssa. 20 gigatavun mallin myynti lopetettiin 11. huhtikuuta 2007, eikä sitä julkaistu ollenkaan Euroopassa.
40 gigatavun malli julkaistiin Euroopassa lokakuussa 2007 ja Amerikassa sekä Japanissa marraskuussa 2007. Mallissa oli kaksi USB-porttia muiden mallien neljän sijasta. Laitteesta puuttuvat lisäksi muistikortinlukijat sekä tuki PlayStation 2 -peleille. Mallissa on paranneltu Blu-ray-soitin. Sony Computer Entertainment Europen johtaja David Reeves ilmoitti heinäkuussa 2008, että 40 gigan malli korvataan 80 gigan mallilla.
80 gigatavun malli julkaistiin Euroopassa ja Amerikassa elokuussa 2008. Se korvasi pienemmän 40 gigatavun mallin. Kiintolevytilan suurenemisen lisäksi ohjain vaihdettiin DualShock 3 -ohjaimeen. Mallissa ei ole PS2-pelien yhteensopivuutta eikäFlash-kortinlukijoita ja siinä on vain kaksi USB-paikkaa.
160 gigatavun malli julkaistiin Euroopassa vuoden 2008 lokakuussa ja Amerikassa saman vuoden marraskuussa. Se vastaa 80 gigatavun mallia, vain kiintolevy on suurempi. Malli sisälsi noin 3–5 Playstation Storesta ladattavaa peliä. Malli on poistunut myynnistä.

No hay comentarios:

Publicar un comentario